Magic hour – warto poczekać na dobre słońce
Koty czekają na dobre kąski
Czy tylko na tłusty czwartek można szykować pączki??
Ćwiczymy nowe ciasta.
Nowe ciasta- nie tylko na czas świąt i sylwestra. Może się nam zdarzy i wakacyjnie:).
Dobre wędliny. Gdzie? U nas:)
Piękne wschody i zachody
Mamy w naszym kręgu nowe psy
Czas na sielawę.
To jest okres łowienia sielaw w naszych wielkich i głębokich jeziorach. To rarytas. Jeśli ktoś jadł, wie o czym mowa. A ikra sielawy stanowi rarytas nie tylko w krajach skandynawskich, gdzie (Szwecja, Zatoka Botnicka) uznana jest za produkt regionalny chroniony prawem (Produkty zarejestrowane jako Chronione Nazwy Pochodzenia-PDO).
A my zjedliśmy smażoną sielawę i smażoną ikrę takoż- smakowała- co oczywiste.
Czas tak szybko biegnie, że nie ma kiedy taczek załadować
Nie wiem, jak innym ale nam czas ucieka w takim tempie, że nie ma kiedy napisać postu
A dzieje się, dzieje…..W międzyczasie mamy Gości o różnych potrzebach żywieniowych. Zawsze wyzwaniem jest na przykład WEGANIN/WEGANKA.
Tak wyglądało śniadanie w pełni wegańskie dla naszego Gościa z Holandii/Królestwa Niderlandów. Nie dał rady zjeść wszystkiego-to oczywiste ale zadziwiony był wielce i smakami i różnorodnością.
Albo taka tofucznica na dokładkę. Zdjęcia naleśników tu nie ma, bo naleśniki wegańskie wyglądają, jak zwyczajne-niewegańskie.